Ukelele

Gediplomeerd gitaardocent Frans van Keep geeft al ruim 20 jaar gitaarles en daarnaast ook ukulele-les. Gedurende de cursus wordt kinderen de basistechniek van het ukulele spelen uitgelegd. De nadruk ligt vooral op akkoorden en slagritmes. Er wordt geleerd hoe je liedjes kunt begeleiden op een ukulele.

 

We beginnen met kinderliedjes, maar zullen ook snel gaan kijken naar leuke popsongs. Meezingen mag. De basale principes van ritmisch lezen zullen worden behandeld op een manier die ook kinderen zonder muzikale achtergrond makkelijk kunnen begrijpen.  Noten lezen zal niet aan de orde komen.

De docent

Frans van Keep studeerde af op het vak 'Gitaar lichte muziek' in 1994 en geeft sindsdien gitaarles in Nijmegen en omstreken. Er wordt lesgegeven op ieder niveau van absolute beginner tot ver gevorderde leerlingen. Ook geeft Frans van Keep les in zeer veel uiteenlopende muziekstijlen:

- Klassieke gitaar: met daarbij behorende methodiek en noten lezen.

- Pop en rock-gitaar: hierbij is notenlezen niet noodzakelijk, er wordt met verschillende methode-boeken gewerkt waarbij gitaargrepenschrift (tabulatuur) centraal staat. Verder wordt er steeds gewerkt aan de hand van bestaande pop en rocksongs.

- Jazzgitaar: verschillende methoden, zowel met als zonder notenschrift zijn hierbij mogelijk.

- Wereldmuziek: Braziliaanse, latin, Afrikaans, Spaans etc.

Prijzen

Voor actuele prijzen graag even contact met ons opnemen.

Aanmelden

Enthousiast geraakt en wil je je aanmelden voor de cursus? Klik dan op onderstaande knop om het formulier in te vullen en geef bij het vakje opmerkingen aan dat het de korte cursus betreft. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.