Gitaar

Wil je de laatste hits of classic rock goed leren spelen? Fingerpicking leren, crosspicking of te gek kunnen soleren? Met een paar eenvoudige akkoorden speel je al honderden nummers, en we leren je verschillende aanslagen voor allerlei ritmes. Wil je leren hoe je zelf kunt componeren? Je bent bij muziekschool Fantasia aan het goede adres. 

 

Het geheim van echt muziek maken is luisteren en spelen met open oren en overgave. Wanneer je een noot speelt en hoe ver je hem opduwt, hoe je hem vibreert of hoe lang hij duurt, daar zit de emotie, en het is allemaal te leren. Ook de juiste plectrumtechniek, toonladders en strak spelen krijgen waar nodig aandacht.

De gitaarlessen worden bij muziekschool Fantasia gegeven door docenten Frans van Keep en Matthieu Cleijne.

De docent: Frans van keep

Frans van Keep studeerde af op het vak 'Gitaar lichte muziek' in 1994 en geeft sindsdien gitaarles in Nijmegen en omstreken. Er wordt lesgegeven op ieder niveau van absolute beginner tot ver gevorderde leerlingen. Ook geeft Frans van Keep les in zeer veel uiteenlopende muziekstijlen, namelijk:

- Klassieke gitaar: met daarbij behorende methodiek en noten lezen.

- Pop en rock-gitaar: hierbij is notenlezen niet noodzakelijk, er wordt met verschillende

methode-boeken gewerkt waarbij gitaargrepenschrift (tabulatuur) centraal staat. Verder    wordt er steeds gewerkt aan de hand van bestaande pop en rocksongs.

- Jazzgitaar: verschillende methoden, zowel met als zonder notenschrift zijn hierbij mogelijk.

- Wereldmuziek: Braziliaanse, latin, Afrikaans, Spaans etc.

De docent: Matthieu Cleijne

"Ik ben Matthieu Cleijne. In 1998 ben ik als docerend musicus afgestudeerd in Hilversum, destijds het grootste Jazz-Conservatorium van Europa. Als Rocker op een jazz school heb ik geleerd open te staan voor alles.

 

Ik snap passie, ambitie en plezier in spelen en ik blijf altijd studeren want bij elke voltooiing lopen de dromen nog immer voorruit. En wat jouw ambities ook zijn, ik geloof in jou omdat ik geloof in mezelf en omdat ik zo veel mensen heb zien groeien."

Prijzen

Voor actuele prijzen graag even contact met ons opnemen.

Proefles

Enthousiast geraakt en wil je een keer vrijblijvend een proefles meedraaien? Klik dan op onderstaande knop om het proeflesformulier in te vullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.