Keyboard

Tijdens de korte cursus keyboard is het doel vooral om kennis te maken met muziek en het instrument. In zes lessen leren we samen uitgeselecteerde liedjes spelen op het keyboard.

 

Wat leren we? Afhankelijk van het tempo hetgeen het groepje aankan worden de basisvaardigheden bij gebracht. Er wordt specifiek gericht gewerkt naar het praktisch kunnen spelen van liedjes. Er wordt aandacht besteed aan hoe je basaal een liedje speelt. We gaan uiteindelijk samen liedjes op het keyboard spelen. Dat zal het eindresultaat zijn.

 

Daarnaast wordt uitleg gegeven over de vingerzetting en wat noten, maat en ritme zijn en hoe dit werkt. Ook worden er enkele andere vaardigheden uitgelegd die nodig zijn om muziek te kunnen spelen. Kortom: Het wordt een gezellige cursus waarbij ingespeeld wordt op de vaardigheden rondom het instrument.

De docent: Ursula Rensen

"Na jarenlang met kinderen en muziek te hebben gewerkt, ben ik de Hogeschool voor muziek gaan volgen en me gaan richten op het geven van muzieklessen. Daarnaast heb ik de opleiding 'Vakspecialist muziek voor het basisonderwijs' afgerond.

 

Daarvoor heb ik diverse directieopleidingen en cursussen gevolgd. Jarenlang heb ik kinder- en jeugdkoren en koren voor volwassenen gedirigeerd en begeleid. Daarnaast geef ik zang en piano/keyboard-les en Algemene Muzikale Vorming bij diverse andere basisscholen en muziekscholen. Ook geef ik muziekles aan mensen met een beperking.

 

Vijf jaar geleden ben ik gestart met het oprichten van de muziekschool. Inmiddels is muziekschool 'Fantasia' een bekende naam in de regio geworden. En is de school zich volop verder aan het door ontwikkelen."

Prijzen

Voor actuele prijzen graag even contact met ons opnemen.

Aanmelden

Enthousiast geraakt en wil je je aanmelden voor de cursus? Klik dan op onderstaande knop om het formulier in te vullen en geef bij het vakje opmerkingen aan dat het de korte cursus betreft. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.