Piano/keyboard en zang

Keyboard/piano is een akkoordinstrument dat aan de basis ligt van de muzikale ontwikkeling van elke leerling. Het is voor veel leerlingen (ook kinderen) niet al te ingewikkeld gebleken. Daarnaast wordt er tijdens het geven van de lessen voortdurend rekening gehouden met de behoefte en vaardigheden van de leerling zelf. Er wordt 'op maat' les gegeven. Een voordeel van het bespelen van het keyboard of de piano is, dat er snel resultaat wordt geboekt. Leerlingen kunnen vrij snel een liedje spelen, hetgeen een ondersteuning is voor de motivatie.

 

Een aanrader is om naast keyboard/piano ook een combinatie met 'zang'  te nemen. Zang en piano zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een toetsinstrument is een ondersteuning voor het aanleren van zangvaardigheden. Daarnaast is zang niet los te koppelen van een keyboard/piano. Door middel van dit instrument kan het gehoor goed ontwikkeld worden.

 

Ook kunnen de theoretische vaardigheden aangeleerd worden door het gebruik van een keyboard/piano. Ieder kind ontwikkelt zich op een eigen manier. Daar wordt tijdens de lessen uitvoerig rekening mee gehouden. Dit is altijd weer maatwerk. Leerlingen leren al snel om zichzelf met simpele liedjes te begeleiden met de combinatie zang en piano/keyboard.  

 

Om te starten met muziek, geven de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) een goede basis. De kinderen leren samen te spelen door middel van het gebruik van het keyboard en de blokfluit. Ook leren ze de basisvaardigheden van tal van andere instrumenten. Daarnaast leren ze de muzikale basisvaardigheden, zoals: maat, ritme, noten, en het muzikaal gehoor te ontwikkelen. Ook wordt er gezongen en worden er muzikale spelletjes gedaan.

De docent: Ursula Rensen

De piano/keyboard- lessen in combinatie met zang worden bij muziekschool Fantasia gegeven door oprichtster Ursula Rensen.

 

"Na jarenlang met kinderen en muziek te hebben gewerkt, ben ik de Hogeschool voor muziek gaan volgen en me gaan richten op het geven van muzieklessen. Daarnaast heb ik de opleiding 'Vakspecialist muziek voor het basisonderwijs' afgerond. Daarvoor heb ik diverse directieopleidingen en cursussen gevolgd. Jarenlang heb ik kinder- en jeugdkoren en koren voor volwassenen gedirigeerd en begeleid. Daarnaast geef ik zang en piano/keyboard-les en Algemene Muzikale Vorming bij diverse andere basisscholen en muziekscholen. Ook geef ik muziekles aan mensen met een beperking.

 

Vijf jaar geleden ben ik gestart met het oprichten van de muziekschool. Inmiddels is muziekschool 'Fantasia' een bekende naam in de regio geworden. En is de school zich volop verder aan het ontwikkelen."

Prijzen

Voor actuele prijzen graag even contact opnemen.

Proefles

Enthousiast geraakt en wil je een keer vrijblijvend een proefles meedraaien? Klik dan op onderstaande knop om het proeflesformulier in te vullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.