Dwarsfluit

Klank is alles! In het begin van de cursus gaan we op zoek na de klankmogelijkheden van het instrument. Op een speelse manier gaan we aan jouw ademhaling werken en kijken hoe de klank op de dwarsfluit ontstaat. Hiervoor gaan we ook op andere objecten klanken produceren. Je gaat nog verbaasd zijn waarop je allemaal een klank kunt maken! 

Vervolgens gaan we de eerste tonen leren lezen en spelen en kunnen wij al heel snel ook samen spelen. De aandacht zal ook altijd op het ritme en een goede lichaamshouding liggen.

 

Aantal lessen: 6

Aantal leerlingen per groep: max. 3 

Leefttijdsgroep: 6 t/m 75 jaar

De docent

"Al sinds meerdere jaren geef ik met grote passie dwarsfluitles en workshops aan leerlingen in verschillende leeftijdsklassen. Ik heb muziek aan de Berufsfachschule für Musik in Dinkelsbühl (Duitsland) gestudeerd en haalde hier mijn diploma als koor- en ensembleleidster en als dwarsfluitdocente.

 

Sinds 12 jaar speel ik in verschillende amateur-harmonieën, symfonieorkesten en ensembles. Momenteel ben ik lid van het Nijmeegsstudent symfonieorkest. 

Ik probeer mezelf steeds te ontwikkelen en neem deel aan hoortrainingen, masterclasses en lessen in Dispokinesis (een methode om van je lichaam bewust te worden en op een gezonde manier een instrument te bespelen). Deze invloeden probeer ik dus ook onderdeel te laten zijn van mijn lessen. 

In september 2017 ben ik begonnen met de studie muziektherapie aan de Hogeschool in Nijmegen."

Prijzen

De cursus bestaat uit 6 lessen en kost €50 euro.

Aanmelden

Enthousiast geraakt en wil je je aanmelden voor de cursus? Klik dan op onderstaande knop om het formulier in te vullen en geef bij het vakje opmerkingen aan dat het de korte cursus betreft. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.